A csapatok már startra készen állnak: a hétvégén indul a férfi NB I!

A Nyugati Csoport

A Nyugati Csoport csapatairól, az átigazolásokról már ejtettünk szót. Röviden a változásokról:
A Viking és a Musketeers összeolvadásával létrejött Nordic WSB Union igen erős csapat-összeállításokkal vág neki a bajnokságnak. A a 14-es és a 44-es játékos, Blaskovics Viktor és Tóth Tamás a Vikings színeiben áll össze. Mindketten játszottak már NagyDöntőt az elmúlt években, a statisztikák alapján mindketten erős játékosok, minden esélyük megvan a rájátszásba kerülni.

A Knights új összeállításban áll ki és valószínűleg nagyon kemény harcokat fognak vívni az új Vikings-szel és a többi csapattal. A 3-as és a 10-es, Nagy Viktor és Kovács Tamás áll össze, és az eddigi egyéni eredményeik alapján elég nagy esélyük van megnyerni a csoportjukat.
A Myrmidons Warriorst a 0-ás Szabadi Dominik viszi tovább, a Knights-ból igazolt 33-as Guth Attilával.

A tavalyi évben a másodosztályú bajnokságot magabiztosan nyerő és így feljutó Wild Giants ugyancsak csoportelsőségre tör.
Szoros küzdelmek várhatók, jelenleg nehéz megmondani, ki kerül a rájátszásba.
A Nyugati Csoport csapatai, ABC sorrendben:

Knights (Knights WSB Order)
Musketeers (Nordic WSB Union)
Phoenix (Phoenix WSB Team)
Predators (Predators WSB Club)
Vikings (Nordic WSB Union)
Warriors (Myrmidons WSB Unit)
Wild Giants (Wild Giants WSB Team)

A Keleti Csoport

A bajnok Myrmidons csoportjában szintén izgalmas összecsapásokra lehet számítani.
A Keleti Csoport csapatai, ABC sorrendben:

Agapeus (Agapeus WSB Club)
Dübelz (Dübelz WSB Team)
Horde (Myrmidons WSB Unit)
Hunters (Hunters WSB Team)
Myrmidons (Myrmidons WSB Unit)
Regnum (Regnum WSB Club)
Troubadours (Troubadours WSB Team)

Legnagyobb esélyes természetesen a négyszeres bajnok Myrmidons. A csapat immár harmadik éve ugyanazzal a felállással indul, a 8-as és a 98-as játékos idén is együtt folytatja. Játékuk változatos, taktikáik sokszínűek, mindig lehet számítani meglepetésre tőlük – nézőként és ellenfélként egyaránt. Felkészült kihívókra, izgalmas meccsekre számítanak, és mindent megtesznek azért, hogy megtartsák a bajnoki címet.

A tavalyi ezüstérmes Regnum Crusaders szintén a keleti oldalon indul. A Regnum két játékosa, Gyuris Zsolt (5-ös számmal) és Sándor Csaba (16-os számmal) a megalakulás óta kitart egymás mellett. Nagy állóképességű, fáradhatatlan játékosokról van szó. Talán nem annyira változatos, mint inkább precíz és masszív játékstílusukkal legtöbb ellenfelüket hosszú távon felőrlik. Őket, különösen a tavalyi NagyDöntős szereplésük után a csoportban ugyancsak esélyesként tartják számon.

Az Agapeus tavaly a nyolcadik helyen zárta az idényt. A 27-es Bohus Gergely és a 82-es Kócsó Balázs 2017 óta csapattársak, idén is együtt készültek fel és együtt vágnak neki a bajnokságnak. A kék-fehérek minden bizonnyal nem fognak megelégedni a bennmaradásért folytatott küzdelemmel, hanem a rájátszásba jutásért fognak küzdeni.
A tavalyi másodosztályból feljutott két csapat, a Horde és a Troubadours is tavaly alakult, ők most fognak először belekóstolni az első osztály életébe. A Horde a Myrmidons WSB Union tagjaként valószínűleg megfelelő felkészítést kapott. Tavaly csak néhány ponttal maradt le tőlük a Troubadours, köztük tehát éles versengés várható. Hogy a több éve az első osztályban játszó csapatokkal mennyire lesznek képesek felvenni a versenyt, az hamarosan ki fog derülni.