Fordulatokban gazdag forduló a WSB Bajnokságban

Keleti Csoport

A Myrmidons tovább menetelt a harmadik fordulóban. Bár ezúttal nem szereztek annyi pontot, mint az előző kettőben, ezt a fordulót is veretlenül nyerték, sőt, egy új rekordot is felállítottak. A sportág történetében még soha senkinek nem sikerült egy meccsen elérni a 100 pontot, ők ezúttal átlépték a bűvös százas határt. A Horda elleni mérkőzésen, saját tavalyi rekordjukat megdöntve, összesen 110 pontot szereztek.

Myrmidons – Horde110 – 36
  

Az Agapeus – egyre javuló játékkal – megszorította a jelenleg második helyen álló Regnumot. A kék-fehérek a Troubadours-t és a Horde-t is legyőzték, bizonyítva, hogy az idei formájuk kimagasló és mindent elkövetnek, hogy a átvegyék a csoport második helyét, ami a rájátszásba jutást jelentheti számukra.

Regnum – Agapeus51 – 41
Agapeus – Horde39 – 7
Agapeus – Troubadours54 – 16
  

A Regnum ezzel együtt is hozta a forduló második helyét, egyelőre biztosnak látszik a rájátszásba jutást jelentő második helyük a csoportban.

Regnum – Troubadours48 – 16
Myrmidons – Regnum56 – 34
  

A Horde és a Troubadours, a tavalyi másodosztályból felkerült két csapat igen látványos és izgalmas, szoros eredményt hozó mérkőzést vívott egymással. Látszik, hogy a tavalyi küzdelmekből ismerik egymás játékát és nagy párharc várható közöttük. Ezúttal az utolsó percben betalált góllal, mindössze egyetlen ponttal a Horde vitte a meccset.

Horde – Troubadours18 – 17

Nyugati Csoport

A Nyugati Csoport meccsei ezúttal is váratlan fordulatokat hoztak.

A forduló győztese egyértelműen a Knights lett, és ezzel a tabellán egy pontra megközelítették a jelenleg első helyen álló Vikingst. A két nagy esélyes összecsapása Ultimate mérkőzés volt, ami 20 perces, és a WSB Bajnokságban az egy meccsen megszerezhető maximális 10 pontot jelenti a győztes számára. Ezt a meccset a Knights nyerte viszonylag nagy fölénnyel, mutatva, hogy kezdenek magukra találni és egyértelműen a rájátszásba kerülésre törekszenek.

Knights – Vikings49 – 26
  

De nem a Knights volt az egyetlen, akitől a Vikings a harmadik fordulóban kikapott. A Nordic WSB Unit másik csapata, a Musketeers meglepetésre szintén megverte őket. Habár nyertek mérkőzéseket és egyelőre őrzik a csoport elsőséget, ez a forduló egyértelműen nem a Vikings-é volt.

Warriors – Vikings28 – 32
Musketeers – Vikings38 – 24
  

A Warriors sem maradt le. A Nyugati Csoport csapatai a pontok alapján egyelőre elég közel vannak egymáshoz, a Warriors jelenleg 43 ponttal áll a negyedik helyen.

Warriors – Musketeers33 – 19
Predators – Warriors18 – 32

A Predators és a Wild Giants az első osztályban való bennmaradásért küzdenek, ezért fontos pont volt az ő összecsapásuk. Ezt a meccset a Predators hozta.

Predators – Wild Giants62 – 33
  

A csoport további küzdelmei izgalmasnak ígérkeznek, a tabella jelenlegi állása szerint több csapatnak van esélye rájátszásba kerülni – még sok forduló van vissza és nagyon sok pontot lehet szerezni a bajnokság folyamán.