A 2018-as férfi bajnokság augusztus végén, a négynapos Water Skyball hétvégén ért véget. A harmadik helyért vívott csata után a NagyDöntőn csapott össze a tavalyi győztes Myrmidons a Regnum csapatával.
A harmadik helyért vívott helyosztón a Warriors (Myrmidons WSB Unit) és a Knights (Knights WSB Order) csapott össze – a nőkhöz hasonlóan szintén – öt mérkőzésen keresztül, hogy a győztes a dobogó harmadik fokára állhasson. A két csapat a bajnokság során többször is találkozott egymással a pályán, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül. Az Alapszakaszban a Warriors végzett előrébb, 72 ponttal, a Knights 54 pontot szerzett.
A helyosztót izgalom, kiélezett helyzetek és sokszor nagyon szoros mérkőzések jellemezték. Az öt mérkőzés után, mindössze 30 gólnyi különbséggel, 7-4-es pontaránnyal végül a Myrmidons Warriors került ki győztesen a csatából.

A 4. Országos Felnőtt Férfi Water Skyball Bajnokság I. osztály NagyDöntőjére augusztus 18-án, szombaton került sor. A háromszoros bajnok Myrmidons (Myrmidons WSB Unit) csapott össze a Regnum Crusaders (Regnum WSB Club) csapatával.
A Regnum megalakulása óta igyekszik döntőbe jutni, ehhez legközelebb tavaly kerültek, akkor a harmadik helyen végeztek. Idén az alapszakaszban 106 ponttal másodikok lettek, kivívva a jogot, hogy játszhassanak a NagyDöntőben.
A két csapat alapvetően eltérő játékstílust képvisel. Míg a Regnum kissé statikus, védekező jellegű és monoton, felőrlő játékot játszik, a Myrmidons támadó, helyzetfelismerésen alapuló, sokszor spontán és az ellenfél számára gyakran kiszámíthatatlan játékáról ismert. Az alapszakasz során többször is játszott egymással a két csapat, és ezeken a meccseken rendre a Myrmidons győzött.

A döntő öt mérkőzésén is végig a Myrmidons uralta a játék. Néhányszor megszorította őket ugyan a Regnum, de mind az öt meccset magabiztosan nyerték. A Myrmidonsnak ezzel sikerült megőriznie bajnoki címét, 2018-ban már negyedszerre nyerték meg az országos WSB Bajnokságot.
A 2018-as, 4. Országos Felnőtt Férfi WSB Bajnokság első három helyezettje:

  1. Myrmidons (Myrmidons WSB Unit)
  2. Regnum Crusaders (Regnum WSB Club)
  3. Warriors (Myrmidons WSB Unit)

A hétvégén lezajlott az első osztályú bajnokságok ünnepélyes eredményhirdetése, dobogóra állhattak a győztesek.
Valamint az egyéni eredményeket is díjazták: mind a férfi, mind a női bajnokság kategóriáinak legjobbjai megkapták a kupáikat munkájuk és eredményeik elismeréseképpen.