BAJNOKSÁG 2020

2020-AS BAJNOKSÁG: DOWN4 ÉS UP4

A 2020-as első osztályú bajnokságba a sportág legjobbjai neveztek. Az idei bajnokságban induló nyolc csapat a minél kiélezettebb küzdelem érdekében két csoportba osztva kezd neki a szezon mérkőzéseinek. Az UP4 és a DOWN4 tulajdonképpen a más sportágakból ismert felső- és alsóháznak felel meg. 

A Water Skyball minden hivatalos eseményén különböző kategóriákban jegyzik a játékosok teljesítményét. Jegyzőkönyvezik a mérkőzéseken a különböző típusú gólok számát, a védéseket, labdaszerzéseket és egyéb megmozdulásokat. A játékosok sapkáján található WSB jelzés mutatja, hogy az adott játékos hány alkalommal végzett egy-egy évben a különböző kategóriákban az első három hely valamelyikén. Hogy melyik csapat melyik osztályba került, azt a csapatok erőssége, vagyis a játékosok korábbi években elért eredményei döntötték el. Az UP4-ban az elmúlt évek legeredményesebb csapatai szállnak vízbe, hogy összemérjék tudásukat, a DOWN4-ban pedig több új együttes is bemutatkozik.

LEBONYOLÍTÁS

Az alapszakaszban mindkét csoportban 8-8 fordulót játszanak, egy fordulóban mindenki mindenkivel megmérkőzik. Így a teljes alapszakasz 48 összecsapást jelent, egy-egy forduló hat mérkőzésből áll. A rájátszás egyenes kieséses rendszerben zajlik, azaz az egyes párharcok győztese továbbjut, a vesztes kiesik.

Az alapszakaszban kialakult sorrend alapján az első és a nyolcadik, a második és a hetedik, a harmadik és a hatodik, valamint a negyedik és ötödik csapat mérkőzik meg egymással. Minden párharc három mérkőzésig tart, a meccsek során a legtöbb pontot szerzett csapat jut tovább. A győztesek ezek után az elődöntőkben újabb körben mérik össze erejüket. 

Az elődöntők vesztesei megküzdhetnek a harmadik helyért, a győztesek pedig a Water Skyball Nagydöntőjébe jutnak, ahol kiderül, ki lesz 2020 Water Skyball bajnoka.

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

Ha szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről a WSB-vel kapcsolatban, iratkozz fel a hírlevelünkre!