A női mezőny tavalyi ezüstérmesei komoly küzdelemben csúsztak le a dobogó legfelső fokáról. Mik a terveik a 2019-es évre, hogyan készülnek és egyáltalán: együtt tervezik-e a továbbmenetelt?
A 2018-as Női Water Skyball Bajnokság emlékezetes döntőjét a Sirens (Myrmidons WSB Unit) és az alapszakaszban második helyen végzett Aurora WSB Team vívták. A Bajnokság alapszakaszában az Aurora egy alkalommal legyőzte a Sirens-t. Az izgalmas döntő igen szoros öt csatája során végül a Sirens került ki győztesen.

„Az tapasztaltuk, hogy amit az életünkben megéltünk, az mind visszaköszönt a medencében. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek bőven…”

Ezzel együtt is nagyon büszkék a második helyre – és arra, hogy csapattársként azóta is kitartanak egymás mellett.
wsb, aurora, női bajnokság, water skyball
Kata, a 93-as játékos jó néhány évvel ezelőtt keresett maga mellé edzőtársat, így találtak egymásra. A két hölgy évek óta együtt edz, kiválóan kiegészítik egymást. 2018-ban nem is volt kérdés, hogy egy csapatként neveznek a Water Skyball Bajnokságra.
És természetesen indulnak a 2019-es Bajnokságon is.

„Idén arra fogunk figyelni, hogy a szélsőséges körülmények mellett is a játékon tudjuk tartani figyelmünket. A cél: a győzelem.”

Mindketten Balance2-instruktorok, így elsősorban ezt a mozgásformát használják a felkészülésre. A fizikai edzéseken felül arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy folyamatosan tudjanak egymásról.

„Úgy készülünk, hogy minden nap szem előtt tartjuk, hogy minden tettünk kihat a játékunkra.”

Mindketten komoly sportmúlttal rendelkeznek: Kata vívásban a válogatottságig jutott, Niki pedig testnevelésből diplomázott. Számos sportot kipróbáltak – együtt és külön-külön is -, és abban megegyeznek:

„Minden elfogultság nélkül mondjuk, szerintünk a Water Skyball a világ legélvezetesebb sportja.”