A Magyar Szabadidősport Szövetség (Masport) február végi konferenciáján részt vett a Water Skyball Szövetség is.
Az idén 30. évét ünneplő Masport célja, hogy az országban minél többen töltsék hasznosan és egészségesen a szabadidejüket, mozogjanak, sportoljanak.
A konferenciát Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Masport elnöke nyitotta meg.
A rendezvényen több más előadó mellett lehetőséget kaptak bemutatkozni olyan új kezdeményezések, mint a Trükkös bringák vagy a Water Skyball.

Dr. Sándor Csaba, a Water Skyball Szövetség elnöke, Salga Péter, a Masport főtitkára és Gyuris Zsolt, a Water Skyball Szövetség titkára

A Water Skyball Szövetség képviseletében Dr. Sándor Csaba és Gyuris Zsolt mutatta be a sportágat. Elmondták, hogyan alakult ki és fejlődött a sport: a Fontanus Központ szakértői csapata fejlesztette ki 2014-ben. Azóta négy országos bajnokságot rendeztek, idén nyáron kerül sor az ötödik bajnokságra. Beszéltek a sportág sajátosságairól, specialitásairól, az egyedi osztott kaputól a játék no contact jellegéig. Valamint bemutattak egy rövid videót, amelyből az érdeklődők betekintést nyerhettek a játék hangulatába.

A jó hangulatú bemutató után számos kérdés érkezett az előadókhoz, többen érdeklődtek játéklehetőségekről, a nyári bajnokságokról és az amatőr bajnokságokon való részvételről, valamint arról is, hogyan lehet mobil Water Skyball pályát telepíteni strandok medencéjébe, szabadidős célokra.