Születésnapi torta, ünneplő csapatok és szurkolók. Az ünneplés közben elcsíptük a Vikings csapatot és a NagyDöntőről kérdeztük őket.

Szülinapi torta

5 éves lett a Water Skyball!

2015-ben rendezték az első Bajnokságot, azóta minden évben, egyre bővülő játékoskörnek szervezik, az idei az ötödik a sorban. A jeles alkalomból a Szövetség augusztus 3-án megvendégelte, Water Skyball tortával várta a játékosokat és a szurkolókat.

A NagyDöntőt ugyan elmosta az eső, de az ünnepelni vágyók kedvét nem szegte az időjárás. Az NB I-es, NB II-es játékosokon felül rengeteg szurkoló jött el, hogy vidám hangulatban együtt ünnepeljék a születésnapot.

A Water Skyball Szövetség és a torta

„Játsszuk együtt a NagyDöntőt!”

A NagyDöntős csapatok szurkolói számára meghirdetett játék, a „Játsszuk együtt a NagyDöntőt!” első fordulójára is sor került szombaton. A barátságos – ámde presztízsértékű – meccsen a két döntőt játszó csapat szurkolói csapnak össze a medencében a Vikings és a Myrmidons színeiben. A szombati mérkőzést a női szurkolói válogatottak játszották.

A több órás, váltott játékosokkal vívott mérkőzést a Vikings szurkolói nyerték 421 – 401-re.

A hirtelen jött rossz idő végül elmosta a NagyDöntőt, amit így későbbi időpontra, augusztus 10-ére tettek át. A férfi szurkolók csatájára a NagyDöntő után, szombat éjszaka fog sor kerülni, 23:00 órás kezdettel, ahol lesz lehetősége a Myrmidons szurkolóinak visszavágni.

A Vikings a NagyDöntőről

A közös születésnapi fotózáson néhány kérdés erejéig elcsíptük a Vikings csapatát.

A Vikings szurkolók azon része, akik szerettek volna közös képen szerepelni a tortával

WSB: Hogy élitek meg, hogy elhalasztották a NagyDöntőt?

44-es: Nagyon készültünk a döntőre, sajnálom, hogy elmarad. Az utolsó pillanatig kérdés volt, hogy megtartjuk-e, a Szövetséggel együtt figyeltük az időjárást, és vártuk, hogy mit döntenek, és bármennyire is szerettük volna, úgy alakult, hogy ezúttal a vihar győzött. Ez egy szabadtéri sportág, benne van a pakliban. És ezúton is köszönjük a szurkolóinknak, hogy eljöttek – reméljük az új időpontban is itt lesznek!

WSB: Mit szóltok ahhoz, ami a rájátszás utolsó fordulójában történt? 

44-es: Amikor az utolsó fordulóban kiszálltunk a medencéből, a Regnum még 10 ponttal a Myrmidons előtt volt. A Knights elleni meccsüket nem is követtük végig, az öltözőben voltunk, aztán a hangzavarra, a hihetetlen hangulatra jöttünk ki és néztük végig, mi történik a vízben. Őszintén mondom, az elejétől kezdve követem a Water Skyballt, de ennyire izgalmas hajrát, ilyen izgalmas meccset, mint a végén a Myrmidons-Regnum összecsapás volt, még nem láttam. Hihetetlen élmény volt, örülök hogy láthattam.

14-es: Valahol nem lepett meg a dolog, mert elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Myrmidons nélkül történjen meg egy NagyDöntő. De az tény, hogy nagyon kicentizték – bár azt is tudni kell, hogy a Myrmidons formaidőzítés tekintetében is kiemelkedik a mezőnyből.

WSB: Örültök, hogy velük játszotok?

14-es: Természetesen, nagyon. A Regnum is kőkemény ellenfél lett volna – ez igazából a rájátszásba jutott bármelyik csapatról elmondható -, de a négyszeres bajnokkal játszani, különösen ilyen fordulatok után, mint ami a rájátszásban történt, sokkal felemelőbb lesz.

WSB: Kell változtatnotok a taktikán, a felkészülésen?

14-es: Igen, a Myrmidons teljesen más játékot játszik. Ebből a szempontból a Regnumnak jobban örültem volna, mert rájuk föl lehet készülni, míg a Myrmidons mindig meglep a medencében. Az biztos, hogy nagy kihívás lesz velük játszani. A rájátszásbeli statisztika a mi oldalunkon áll, és mindent megteszünk, hogy életünk legjobb formáját hozzuk, meglátjuk, mire lesz elég, bízunk benne, hogy meglesz a győzelem.