A december 8-i Mikulás Kupán több olyan csapat is indult, akik most ismerkedtek a Water Skyballal. Többek között Tóth Tímea, egykori válogatott kézilabdázó, világbajnoki ezüstérmes is kipróbálta a sportágat férjével, Kozma Lászlóval.

A Sport TV a kupára való felkészülés során készített interjút a párossal:

Ahogy Tóth Tímea is fogalmazott: kézilabdázóként meg kellett szoknia a sportág sajátosságait, egészen más adottságokat és képességeket igényel, mint a saját sportága.

A nyáron a különböző rendezvényeken, roadshowkon és amatőr kupákon rengeteg vízilabdás is belekóstolhatott a Water Skyballba (többek között többszáz fiatal a Túri Fullánk Kupán), akik hasonlókról számoltak be. A Water Skyball egyedi szabályai és eszközei, pályája miatt nem feltétlenül számít előnynek a korábbi, más sportokból adódó tapasztalat. A játék non contact jellege, a speciális, egykezes, rászorítás nélküli labdakezelési technika vagy éppen a mellig érő vízben való mozgás sajátosságai miatt más sportokkal nehéz összevetni.

Ahhoz, hogy Water Skyballban egy csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtson, a sport sajátosságainak alapos ismerete szükséges. Az NB I-ben játszó csapatok teljesítménye és változatos, izgalmas játéka mögött több évnyi technikai, erőnléti, taktikai, mentális felkészülés van. Az első osztály meccseiben jönnek ki igazán a sport sajátosságai és szépségei, egy-egy bajnoksági mérkőzésen rengeteg a látványos megmozdulás, az izgalmas megoldás.

Ugyanakkor – ahogy a vízipólósok és Tóth Tímea is elmondta – a sportágban kezdők számára is nagyon élvezetes, hiszen gyorsan elsajátíthatók a szabályai és maga a játék is kifejezetten szórakoztató. Timiék is igen jól szerepeltek a Mikulás Kupán, és bár nem ők hozták el az első díjat, páratlanul izgalmas mérkőzéseket játszottak. Többek között egy nagyon szoros és rendkívül jó hangulatú meccsen döntetlent harcoltak ki a Kupa későbbi dobogós csapata ellen, amit végül büntetőpárbajjal megnyertek.