A hétvégi budapesti amatőr Water Skyball kupán induló 32 játékosnak közel fele a sportággal most ismerjedő, új versenyző volt. A friss játékosok is nagyon hamar ráéreztek a Water Skyball ízére. Izgalmas, fergeteges hangulatú meccseket játszottak – és szurkoltak a többi csapatnak.

A kupa helyszínét ezúttal is a budapesti Tüskecsarnok Sportuszoda biztosította. Vasárnap délelőtt, a regisztráció és rövid eligazítás után megkezdődtek a vegyes női-férfi csapatok csoportmérkőzései. A csoportokból továbbjutókra további kihívások vártak, újabb meccseken szerezhettek pontokat. A kiélezett mérkőzéseknél gyakran egy-két gólon múlt a győzelem. Két alkalommal is előfordult, hogy a rendes játékidőben döntetlennel végződött a meccs, itt a csapatok büntetőpárbajjal döntötték el a pontok sorsát.

A bronzmérkőzést a szegedi Perfect Storm formáció nyerte, így az este végén ők állhattak a dobogó harmadik fokára. Érdekesség, hogy az izgalmas és szoros döntőn éppen csak alulmaradt Strangers csapatának hölgy tagja a Water Skyballal csak nemrég ismerkedett meg (Böjthe Anna, a Budapesti Gazdasági Egyetem Water Skyball kurzusán találkozott a sporttal).
A kupát végül Varga Fruzsina és Márkus Zsolt párosa nyerte.

versenynaptár szerint a következő, 13. Amatőr Felnőtt Water Skyball Kupát március 29-én rendezi a Szövetség, szintén Budapesten. Már most lehet jelentkezni rá a nevezes@waterskyball.hu e-mail címen.
Ha pedig kipróbálnád és ismerkednél a játékkal, hétfőnként Szegeden és Budapesten is megteheted. Érdeklődni az info@waterskyball.com címen lehet.