2020. október 5-étől újra elindulnak a Water Skyball edzések és játékalkalmak Budapesten, a Tüskecsarnokban. Az alkalmakat a Nordic WSB Union szervezi, a Nordic 14-es játékosát, Blaskovics Viktort kérdeztük ennek kapcsán.

Blaskovics Viktor, a Nordic WSB Union 14-es számú játékosa

WSB: Miért döntöttetek úgy, hogy elindítjátok az edzéseket?

14-es: Röviden azért, mert a Water Skyball mindenkié, és szeretnénk, ha minél többen kipróbálnák.  Az idei bajnoki idény előtt volt ugyan egy edzőtábor, de az a versenyzőknek szólt, máshol tavasz óta nem nagyon volt közös edzési lehetőség. Többen hiányolták is már. Úgy döntöttünk, hogy az ősszel újra elindítjuk ezt, hogy aki belekóstolna, megismerkedne a sportággal, az megtehesse, és akár felkészülhessen velünk a következő szezonra.

WSB: Tehát akkor nem csak a versenyzőket várjátok?

14-es: Természetesen őket is, de olyanokat is, akik még sosem próbálták. Ha valaki csak kíváncsi és megnézné, kipróbálná, mert megtetszett neki a mindiGO-n vagy valahol máshol hallott a játékról, jöjjön nyugodtan! Bárki megnézheti magának, kipróbálhatja, és beszállhat az edzésmunkába is. Ha megtetszik valakinek, ráérez a WSB ízére, és hosszabb távon is érdekli a dolog, akkor pedig végigcsinálhatja velünk az edzéseket a következő szezonig, és akár nevezhet az országos bajnokságokra is.

WSB: Férfiaknak és nőknek is szól?

14-es: Igen, kortól és nemtől, de még edzettségi szinttől függetlenül is mindenkit bátorítunk, hogy jelentkezzen.

WSB: Milyen típusú edzésekre lehet számítani?

14-es: Akik tartottak már velünk, tudják, hogy itt nem elsősorban a fizikai erőnlétre megyünk rá, hanem arra, hogy megismertessük a játék technikai és taktikai elemeit, lehetőségeit, és azokat kipróbáljuk, gyakoroljuk.

A gyakorlatban ez sok-sok játékot jelent, vízben, labdával, jó társaságban.

A célunk az, hogy megismertessük a sportot, ezért az edzések úgy lesznek felépítve, hogy egészen az alapoktól végigvezetnek a játékon, és a tervek szerint egy olyan felkészültségi szintig jutunk el közösen, amivel már érdemes lesz jövőre nevezni a bajnokságokra.

WSB: Ha valaki az első edzésekről lecsúszna, akkor később is be tud csatlakozni?

14-es: Igen, természetesen. Egyrészt hosszabb távban gondolkodunk, tehát ha pár hét után csatol be valaki, utolérheti a csapatot. Másrészt a Nordicnál többen is foglalkozunk a felkészítéssel, és ha összegyűlik egy megfelelő létszám, további csoportokat is indítunk. Szóval ez ne tántorítson el senkit az edzésektől!

WSB: Hol lehet jelentkezni?

14-es: A honlapon lehet regisztrálni, itt minden további információ is megtalálható, amire szüksége lehet a jelentkezőknek. Ha bármi további kérdés felmerülne, az office@waterskyball.com e-mail címen készséggel válaszolunk. Várunk mindenkit sok szeretettel és sok játékkal!