A Water Skyballt nemzetközi projektek keretében kipróbálhatták már többek között a horvát tengerparton, játszhatták Szlovéniában és megjelent a lengyelországi Opole városában is. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségnek köszönhetően bemutatkozott a floridai Daytona Beach-en a Hungarian Summiton, illetve a londoni magyar nagykövetségen is. Ezúttal az Erasmus+ Sport uniós pályázat keretében Németországban, Heinsberg városában látták vendégül a magyar WSB delegációt.

A Water Skyball csapata két mobilpályával érkezett a helyi Kirchhoven Freibad uszodába. A népszerűsítő roadshow keretein belül megszervezték a sport történetének első németországi amatőr versenyét 12 csapat részvételével. A résztvevők között képviseltették magukat osztrák és görög csapatok is.

A nap egy rövid, gyakorlati szabályismertetővel és bemutatójátékkal kezdődött, majd következett a bajnokság. 3 db 4 csapatos csoportban zajlottak a csoportkörök, amiket az elődöntők és a döntő követtek. A játékosok nagyon gyorsan tanultak és fejlődtek a játékban, izgalmas és látványos, szórakoztató mérkőzések követték egymást a két pályán, akadtak köztük igen kiélezett találkozók is. A verseny eredményhirdetéssel zárult, ahol a résztvevők érmet, a győztesek kupákat kaptak.

A játékosok a bajnokság után elmondták, hogy nagyon élvezték a játékot, izgalmasnak élték meg, és megtapasztalták, hogy a fizikai terhelésen kívül a gondolkodásra és az összjátékra is szükség van ahhoz, hogy a csapat jól teljesítsen. Többen érdeklődtek, hogy mikor lesz legközelebb alkalmuk WSB-t játszani. A projekt német partnereivel jelenleg is tartanak a tárgyalások a folytatással kapcsolatban.

Legközelebb a WSB hazai kedvelői Badacsonyban találkozhatnak a Water Skyballal augusztus 27-28-án, külföldön pedig Szlovéniában, Ausztriában és Görögországban mutatkozik be a sport a közeljövőben.