A profi bajnokságokban lassan körvonalazódik, kinek van esélye Nagy Döntőt játszani, valamint megrendezésre került a hétvégén a 8. Amatőr Férfi WSB Bajnokság is.
A férfi első osztály élmezőnyében hatalmas küzdelem folyik a második helyért.
A mezőnyt tetemes előnnyel, 176 ponttal a Myrmidons (Myrmidons WSB Unit) vezeti, ők már szinte teljesen biztosan döntősek. Több mint száz ponttal lemaradva követi őket klubcsapatuk, a Warriors (Myrmidons WSB Unit) és a Regnum Crusaders (Regnum WSB Club). A két csapat között a negyedik hétvége után csupán 2 pont a különbség, így ők egymás között vívják a harcukat a Nagy Döntőbe való bekerülésért. Matematikai esélye ugyanakkor még a többi csapatnak is van, ugyanis egy hétvégén akár 70 pont is összegyűjthető, úgyhogy mindenki győzelemre törekszik.
A ranglista második hat csapata között ugyancsak nagy csaták várhatók, hiszen a sorrend itt is bármikor átrendeződhet. Összeszedett játékkal, jó formaidőzítéssel és megfelelő koncentrációval még bármelyik hátrébb lévő csapat ugorhat több helyezést is előre egy hétvége alatt.
A férfiak másodosztályú versengésében a Wild Giants WSB Team visszacsúszott a harmadik helyre, a tabellát jelenleg a Phoenix WSB Team vezeti 67 ponttal, második a Trubadours WSB Team 58 ponttal.
A hölgyeknél továbbra is a Sirens (Myrmidons WSB Unit) áll az első helyen, ők a hétvégén 23 pontot szereztek, összesen 77 pontjuk van. A második helyre kiváló játékkal feljött a Ladies (Predators WSB Club), így a korábbi második helyezett, az Orleans (Knights WSB Order) a harmadik helyen áll, 2 pont különbséggel. Valamint jön föl az Aurora WSB Team, ők 58 ponttal, az Orleans-tól mindössze egyetlen ponttal lemaradva jelenleg a negyedikek.

Vasárnap került sor a 8. Amatőr Férfi WSB Bajnokságra. A versenyen nagy számú nevező vett részt, összesen 16 csapat jelentkezett. Indultak volt vízilabdások, kézisek, focisták és egyéb sportágakban járatos sportolók, valamint sportmúlttal nem rendelkezők is. A többség most ismerkedett a WSB-vel, és a csapatok látványosan, mérkőzésről mérkőzésre fejlődtek a játékban.
Érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi amatőr férfi bajnokságon indulók nagy százaléka idén már a profi másodosztályban játszik.
A bajnokságban második helyezett a Lionheart lett, az első helyen pedig a Spartan Light csapata végzett.

A 3. Amatőr Női WSB Bajnokságot július 29-én, vasárnap szervezi a Szövetség, amelyre folyamatosan várjuk a jelentkezéseket.