A hétvégén a Balatonon jártunk, hogy a strandolóknak bemutassuk a sportot – és hogy nyílt vízen is kipróbáljuk a WSB-t, amit jellemzően medencében játszunk. Szombaton Balatonakali, vasárnap pedig Badacsony volt a roadshow állomása. Hétfőn reggel a Duna TV Balatoni Nyár c. műsorában szerepeltünk.
A strandokon rengetegen, több százan figyelték a profi WSB játékosok bemutatójátékát, komoly szurkolótáborok is alakultak. Sokan érdeklődtek és kérdeztek a szabályokról. A sport non-contact jellege többeknek felkeltette az érdeklődését. Az, hogy a játékosok nem érhetnek egymáshoz, és hogy az ügyességnek és a taktikának fontos a szerepe – ráadásul a játék élvezetes és látványos is – sokakat vonzott, folyamatosan érkeztek a jelentkezők a próbajátékokra.

A Balatonakali strandon próbáltuk ki először mi is nyílt vízen a mobil pályát. A zárt medencéhez képest új tényezők voltak az egyenetlen talaj, a hullámok és a változó széljárás. Mindez azonban semmit nem vont le a játék élvezeti értékéből, inkább színesítette azt. Sőt, azzal, hogy a játékot akár a játéktér széléről, a vízből vagy gumimatracból is lehetett nézni, sokkal közelebb hozta azt a nézőkhöz.

Vasárnap a badacsonyi strandon – ahogy a roadshow korábbi állomásain is – sorban álltak az emberek, hogy kipróbálják a sportot. Jelentkezett egész család is, apa, anya és két gyerek, voltak párosok, akik többször visszajöttek. A fiatalabb korosztályt mozgatta leginkább a játék. Voltak olyanok is, akik kifejezetten kérték, hogy profi WSB játékosokkal játszhassanak együtt. Ők első kézből tapasztalhattak valamit abból, milyen a versenytempó és életre szóló élménnyel lehettek gazdagabbak.
Hétfőn reggel a Duna TV Balatoni Nyár című műsorában szerepelt a sportág. A tejes műsort itt lehet megtekinteni – a Water Skyballról kb. 1:01:30-től esik szó.
(A WSB Roadshow további állomásairól facebook oldalunkon adunk folyamatosan tájékoztatást.)