A hétvégén véget ért az alapszakasz az első osztályú bajnokságokban. A helyezések sorsa sokszor az utolsó meccsekig kérdéses volt. A férfi másodosztályú bajnokság pedig lezárult, a győztesek szombat este dobogóra állhattak.
A férfi első osztályú csapatok közt az utolsó hétvégén is kiélezett küzdelmek folytak. A Myrmidons (Myrmidons WSB Unit) helye már a múlt hét után biztosított volt a NagyDöntőben, azonban a hétvége előtt még esélye volt a Warriorsnak (Myrmidons WSB Unit) második helyen végeznie és döntőt játszani. A két klubcsapat csatája azonban ezúttal elmarad, a Regnum Crusaders (Regnum WSB Club) eredményesebb játékával megőrizte a második helyét, így ők lesznek a Myrmidons ellenfele a hétvégi NagyDöntőben.
A mezőny végén az első osztályban való bennmaradás volt a tét. A pénteki alsóházi mérkőzéseken a Meteors WSB Team és a Hunters WSB Team nem szerzett pontot, így az ő sorsuk már péntek estére eldőlt: jövőre a másodosztályban folytathatják. A szombati felső házi meccseken többesélyes volt, melyik további két csapat esik ki az első osztályból. Végül az Agapeus WSB Team egy hétvége alatt 16 pontot szerezve megőrizte jogát az első osztályhoz, így idén a Toreadors WSB Team és a Predators Conquerors (Predators WSB Club) esett ki és került át a másodosztályba.
A nőknél is tartogatott izgalmakat a hétvége. A Queensnek (Regnum WSB Club) volt esélyük feljutni az első négybe, azonban ez nem jött össze. Az élen végül nem változott a sorrend: a Sirens (Myrmidons WSB Unit) áll az élen, második helyen az Aurora WSB Team, így ők fognak döntőt játszani a szombati döntőn. A Predators Ladies (Predators WSB Club) és a Maidens (Vikings WSB Team) csapata helyet cserélt, a Ladies végzett az alapszakaszban a harmadik, a Maidens a negyedik helyen – így ők fognak pénteken a harmadik helyért játszani.
A férfi másodosztályú bajnokság szombaton ért véget. A 14 nevezett csapat közül a négy első jutott fel az első osztályba. A Squiers (Regnum WSB Club) a végsőkig küzdött, és végül ugyanannyi pontot szerzett, mint a Trubadours WSB Team, azonban a Trubadours jobb gólaránnyal előttük végzett, így ők lettek a negyedikek.

A harmadik helyen a Horde (Myrmidons WSB Unit) zárt 77 ponttal, az ezüstöt a Phoenix WSB Team szerezte meg 94 ponttal. A szombat esti díjátadón a dobogó legfelső fokára a Wild Giants WSB Team állhatott, ők az idei bajnokságban 116 pontot szereztek összesen.
A héten pénteken kerül tehát megrendezésre a férfi és női első osztály harmadik helyért vívott csatájára valamint szombaton a döntők.

A hétvége további programjáról itt tájékozódhat.