Augusztus végén négy napig a Water Skyballról szólt minden a Fontanus Sportközpontjában. Női és férfi első osztályú bajnokságok helyosztó mérkőzései, NagyDöntők, amatőr bajnokságok, gálamérkőzések és maratoni 12 órás WSB kihívás zárta a ’18-as nyári évadot – és indította meg a következőt.

9. Amatőr Férfi WSB Bajnokság

A 9. Amatőr Férfi WSB Bajnokságon összesen 16 csapat nevezett. Számos visszatérő csapat és játékos volt itt az előző amatőr bajnokságokról, sokan pedig a WSB roadshow-n ismerkedtek meg a játékkal és kaptak kedvet a nevezéshez.

Több órán keresztül zajlottak az összecsapások, csoportmérkőzések és a döntők. Voltak szép számmal sportban járatos nevezők is a mezőnyben: vízilabdázók, kézisek, küzdősportolók, vívók, ex-NB I-es kosaras. A labdaérzék sokaknak segítségére volt, a labdakezelést, a szabályokat viszont mindenkinek tanulnia és szoknia kellett. Ezzel együtt a visszajelzések alapján hamar belejöttek a játékosok és nagyon élvezték.
Az amatőr bajnokságot a St. Patricks nyerte, második helyen az Immortals végzett, harmadik pedig a Krakens csapata lett.

4. Amatőr Női WSB Bajnokság

A 4. Amatőr Női WSB Bajnokságban a hölgyek is kipróbálhatták a játékot. Összesen 24 csapat, azaz 48 nő nevezett. Délelőttől kora délutánig folyamatosan tartottak a mérkőzések. A női nevezők közt is többen voltak olyanok, akik a korábbi amatőr bajnokságokon már részt vettek és megkedvelték a sportot.
Sokaknak annyira megtetszett a játék, hogy a most még amatőr indulók közt többen is vannak, akik jövőre szándékoznak a profi bajnokságban is elindulni.
Az első helyen a Georgia Peaches csapata végzett, őket a Powerpool követte, harmadik pedig az Ivory lett.