A Regnum csapata hároméves fennállása óta a legjobb formáját hozva idén egészen a döntőig jutott. A NagyDöntőben a Myrmidons csapatával mérkőztek meg és végül a dobogó második fokára állhattak fel – és eléggé büszkék az eredményükre.
Érdemes tudni, hogy az 5-ös játékos a Myrmidons WSB Unitban kezdte pályafutását 2015-ben. Akkor a csapattal megnyerték a bajnokságot, és Zsolt úgy döntött, hogy az ott tanultakat továbbviszi, saját csapatot alapít. 2016-ban jött létre a Regnum Crusaders (Regnum WSB Club).

Hosszú volt az út a döntőig, rengeteg munka vezetett idáig…

– idézi fel Zsolt a három évnyi felkészülést, a bajnokságokat, a küzdelmeket és a hozzá kapcsolódó emlékeket.
A 16-os játékossal a kezdetektől fogva megtalálták a közös hangot. A csapat az évek során saját stílust alakított ki, amely mind az edzéseiken, mind a játékukban visszaköszön. Fegyelmezettség, rendszeresség, kitartás és szív jellemzi őket mind a medencében mind azon kívül. A kitartó felkészülésnek és munkának köszönhetően jól bírják a strapát, képesek hosszú időn keresztül magas fokozaton teljesíteni. Játékuk gyors, pörgős, nem a túlzott változékonyság jellemzi és fáradhatatlan – és ezzel képesek felőrölni az ellenfelet. Azzal együtt, hogy mindkét játékos elöl és hátul is kiváló teljesítményt nyújt, mérkőzés közben gyakran cserélnek pozíciót és ezzel nem ritkán meglepik az ellenfeleiket.

Az idei NagyDöntőben azonban a címvédő Myrmidons fogadta a Regnumot, akiknek a játékstílusa teljesen más. Ők inkább a helyzetfelismerésre játszanak és az erőnlétük is kiemelkedő a mezőnyben (természetesen hamarosan róluk is lesz szó). A döntő 5 mérkőzésének mindegyikében a Myrmidons vezetett és nyert. A Regnum tagjai mégsem csalódottak.

Idén a befektetett munkánk a második helyre volt elég, de szerintünk színvonalas döntőt láthattak, akik ott voltak. Mi, azt gondolom, mindent kihoztunk magunkból, amit tudtunk, mindent beleadtunk. Látjuk, hogy bőven van tovább és dolgozni is fogunk, hogy minél közelebb férkőzzünk a bajnokság megnyeréséhez. Mindig megtiszteltetés a bajnokkal játszani.

A Regnum Crusaders nem tervez tagcserét. A felkészülést a következő bajnokságra – akárcsak a Warriors – már ők is megkezdték, többnyire szárazföldi edzéseken, de keresik az utakat a medencés edzésekhez is.