Makón a Hagymatikum Fürdőben két pályával és két bajnoksággal várta a Water Skyball RoadShow az érdeklődőket augusztus 17-én.

A RoadShow egyik főszervezőjét, az idei NB I-ben bronzérmet szerzett Regnum csapat 5-ös számú játékosát, Gyuris Zsoltot kérdeztük a makói élményekről.

Gyuris Zsolt: Mindig örömmel térünk vissza a Makói Hagymatikumba, szinte hazajár a csapat. Ezúton is köszönjük a vendéglátást! A kellemes környezetben a fürdő vendégei rengeteg kikapcsolódási lehetőség közül választhatnak, és nagy örömünkre a pihenés mellett augusztus 17-én, szombaton sokan választották a mozgást, és számos csapat nevezett a két megrendezett Water Skyball bajnokságra. Ezúttal két pályát is felállítottunk, és a kettőben párhuzamosan folytak a mérkőzések egész nap. Sokan neveztek, és bízunk benne, hogy sok gyereknek okoztunk ma örömet, és hogy a felnőttek is jól érezték magukat.

WSB: Most először rendeztetek bajnokságot gyermekek részvételével. Terveztek további nyitást is a fiatalabb korosztály felé?

Gyuris Zsolt: Igen, folyamatosan dolgozunk rajta, hogy minél többen megismerjék a sportot. Az a tapasztalatunk, hogy a gyerekek nagyon élvezik és a szülőktől is csak pozitív visszajelzést kapunk. Azt tudom mondani, hogy dolgozunk azon, hogy beindítsuk az utánpótlás-nevelést és tervezünk további amatőr kupákat is gyermekeknek.

Délelőttől kora délutánig zajlott a 10. Amatőr Felnőtt Water Skyball bajnokság, ahol vegyes, férfi-női csapatok szálltak medencébe. A jó hangulatú bajnokságon teljesen kezdők és a sporttal már korábban megismerkedett játékosok is elindultak.

Délután 14.00-tól gyermekekből és felnőttekből álló csapatok bajnoksága indult. A korábbi RoadShow-kon azt tapasztaltuk, hogy szívesen játszik együtt szülő gyermekkel, sőt, akár nagyszülő és unoka is. Ezért döntött a csapat az 1. Amatőr Gyermek-Felnőtt Bajnokság megrendezése mellett, amely igen nagy népszerűségnek örvendett. A résztvevő csapatok többsége a nap folyamán ismerkedett meg a sporttal és kapott kedvet ahhoz, hogy a bajnokság során kipróbálják.