Napfény, sós víz, kiváló hangulat – a Water Skyball a tengeren is bemutatkozott.

A magyarországi Road Show mellett a WSB külföldre is ellátogatott a hétvégén. Egy nemzetközi pályázat keretében pénteken a horvátországi Rovinjban, vasárnap pedig Szlovéniában, Koperben ismerkedhettek meg az érdeklődők a játékkal.

Water Skyball a horvát tengeren, Rovinj strandján

– A Water Skyball in Europe projektben horvát, szlovén és lengyel partnerekkel dolgozunk együtt a sport népszerűsítésén – mondta el Gyuris Zsolt, a WSB Szövetség  alelnöke. – A partnereinket néhány hete a Balatonnál láttuk vendégül, itt ismerkedtek meg a sporttal, és most hétvégén először a horvát tengerparton, Rovinjban, azután pedig a közeli szlovén Koper kikötőváros strandján állítottuk fel a mobilpályákat. 

A Water Skyball fiatal sportág, megszületése óta most járt először a tengeren.

– Kíváncsiak voltunk, hogy milyen lesz a tengerben játszani, alkalmas-e mobilpályákkal élvezetes játékra, és hogy hogyan fogadják külföldön a játékot. Örömmel jelenthetem, hogy a mobilpályáink kiválóan működtek a tengeri körülmények között is, és mindkét helyszínen lelkes közönség várta a WSB-t! Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk mind vendéglátóinktól, mind a játékra jelentkezőktől. Mindkét próbanap jó hangulatban telt, nagyon sok gyermek és felnőtt ismerkedett meg a játékkal, mindkét helyen száznál is többen. Láthatóan nagyon élvezték, látszott a játékosok arcán, hogy magával ragadta őket a sport hangulata, szellemisége, a közös játék öröme. Mindent összevetve mondhatjuk, hogy a hétvége nagy siker volt. A partnerszervezetek képviselői lelkesek, együtt keressük velük a további együttműködés lehetőségeit. 

Water Skyball, Koper, Szlovénia

Mindeközben zajlanak az 1. Water Skyball Szuperkupa eseményei is, melynek döntője augusztus 28-án látható a Spíler TV műsorán!