Májusban a Magyar Water Skyball Szövetség képviselői a floridai West Palm Beach-en jártak a Florida Sports Foundation meghívására, hogy bemutassák a WSB-t a Florida Sports Summiton.

A minden évben megrendezésre kerülő Summit a floridai székhelyű sportiparági partnerek találkozója, beleértve sportbizottságokat, rendezvényszervezőket, szakértőket és szövetségeket. A rendezvény lehetőséget teremtett a kapcsolatépítésre és hosszútávú partnerségek kialakítására a sport területén.

A floridai látogatással célunk a WSB amerikai bemutatásának megkezdése volt. Összesen 25 floridai városi és megyei sportbizottsággal tárgyaltunk bemutatkozó események szervezéséről. Emellett más sportágak, illetve az ESPN sportcsatorna képviselőivel egyeztettünk együttműködésről.

A Summit mellett 8 floridai városban látogattunk meg uszodákat és strandokat, melyek otthont adhatnak jövőbeni WSB eseményeknek. Egyeztettünk többek között a University of South Florida tampai kapuszával, a clearwater-i Longcenter sportkomplexummal, és a gainsville-i University of Florida képviselőivel bemutatkozó események feltételeiről és lehetséges időpontjairól.

Összességében a WSB fogadtatása Florida-szerte rendkívül pozitív volt. A sportiparági képviselők színvonalasnak tartották a bemutatott anyagainkat és látják a Water Skyballban a “next big thing” lehetőségét.

Dolgozunk tovább, hogy mihamarabb élőben is bemutathassuk a sportágat a tengerentúlon.