Szeptember második felében a Magyar Water Skyball Szövetség által koordinált EU-s pályázatunk magyarországi partner találkozóját tartottuk a Szeged melletti Fontanus Sportközpontban.

Nemzetközi edzőképzés a Fontanus szegedi sportközpontjában

Az „Innovatív Módszerek az Egészség Megőrzésére és Fejlesztésére a 21. században” című projekt során a Fotanus Központtal, a kölni Német Sport Egyetemmel, az osztrák United World Games-szel és a szlovén Zavod Popotnikkal dolgozunk együtt. Célunk többek között a Water Skyball és a Balance edzésmódszerek megosztása külföldi partnereinkkel, illetve felmérni a módszerek hatását egy-egy 3 hónapos edzésprogram keretében a résztvevő országokban.

A szeptemberi találkozón 4 napos edzőképzést tartottunk, elsősorban a szlovén Zavod Popotnik és a Ljubljanai Egyetem edzőinek, mivel az egyetemen hamarosan elindul egy Water Skyball sport kurzus. A kurzuson a hallgatók heti két WSB edzésen vehetnek majd részt. A kurzus előtt és után speciális tesztsorral mérjük fel a résztvevők állapotát, hogy vizsgáljuk a sport fejlesztő hatásait.

A résztvevők visszajelzései alapján az első nemzetközi edzőképzésünk jól felépített és hatékony volt, sikeresen elsajátították a WSB edzésmódszerének és a játék taktikai elemeinek alapjait.

Izgatottan várjuk a szlovén kurzus elindulását, melyről természetesen beszámolunk majd!