Zsinórban a 4. EU-s pályázatát nyerte a Water Skyball Szövetség a sportág nemzetközi bemutatására az Erasmus+ program keretében.

Water Skyball Erasmus+ EU pályázat

A Water Skyball Szövetség 2020 óta minden évben pályázott és nyert az Erasmus+ Együttműködési Partnerségek programjában. 2020-ban és 2021-ben úgynevezett Kisléptékű partnerségi projektek keretében Szlovéniában, Horvátországban, Lengyelországban, Németországban, Ausztriában és Görögországban mutatkozhatott be a sportág. 2022-ben egy nagyobb volumenű program elnyerésével egy kutatási projektben vehetünk részt, ahol a WSB fejlesztő hatásait is vizsgáljuk.

Idén – az előző partnerségekre építve – nemzetközi WSB edző- és bíróképzés kidolgozására és megvalósítására adtunk be sikeres pályázatot. Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2024-ben kezdődő két éves projekt keretében korábbi és új külföldi partnereinkkel dolgozhatunk együtt, és kezdhetjük meg WSB edzők és bírók képzését külföldön is. A projekt során a görög National and Kapodistrian University of Athens, a romániai National University of Physical Education and Sports of Bucharest, a német BSV Wassenberg, és a lengyel TS Iron Man edzőit fogjuk továbbképezni.