Februártól szabadon választható kurzus keretében gyakorolják az SZTE-s hallgatók a WSB-t

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az I.M.Health elnevezésű EU-s projektünk keretében három ország részvételével vizsgáljuk a Water Skyball és a Balance² fejlesztő hatásait. Mindkét mozgásforma magyar találmány, a Fontanus Központ szakembereinek fejlesztései.

A projektben elérkeztünk a 3 hónapos edzésprogramok fázisához, mely során 3 országban végzünk kutatást a két módszer hatásairól: Szlovéniában a Ljubljanai Egyetemen heti kétszer Water Skyball-oznak a hallgatók, Ausztriában Hollabrunn középiskolájában heti kétszer Balance²-olnak a diákok.

Balance mozgásformát gyakorolják osztrák fiatalok az I.M.Health projekt keretében

Hollabrunni középiskolások Balance² órán vesznek részt az I.M.Health projekt keretében

Itthon pedig az Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve az “Innovatív egészségfejlesztő edzések” kurzus hallgatói heti egy Water Skyball és heti egy Balance² edzésen vesznek részt.

Az SZTE kurzusának résztvevői szegeden WSB-znek

Az SZTE-s kurzus keretében a résztvevőket a projekt során kifejlesztett állapotfelmérő gyakorlatsorral is felmértük, majd a 12 hét edzésprogramja után megismételjük a felmérést. Ezáltal a résztvevők a fizikai és mentális képességeik fejlődéséről is képet kapnak a kurzus végén.