Ezúttal a WSB-t is megalkotó Fontanus Tudományos Módszertani Kutató-és Oktatási Központtal pályázott együtt és nyert a Magyar Water Skyball Szövetség.

Két, sikeresen elnyert Erasmus+ Kisléptékű Partnerség után ezúttal a nagyobb mértékű, Partnerségi Együttműködésre pályázott a Szövetség. Ez a pályázati típus nagyobb volumenű és hosszabb távú együttműködésekre ad lehetőséget más európai szervezetekkel. A pályázat elnyerése komoly előrelépés a Szövetség számára, hiszen további országokkal és partnerszervezetekkel kezdheti meg az együttműködést, immár nagyobb külföldi WSB eseményeket is szervezve. A közvetlen elbírálású Európai Uniós Partnerségi Együttműködési pályázat megnyerése pedig hatalmas elismerés, hiszen a sport területéről eddig kevés magyar szervezet tudott a beadott pályázati munkájával megfelelni a követelményeknek.

A pályázatból megvalósítandó projekt címe „Innovative Methods for preserving and enhancing health in the 21st century”, vagyis „Innovatív Módszerek az Egészség Megőrzésére és Fejlesztésére a 21. században”. A projekt arra fókuszál, hogy hogyan változott meg az ember életmódja a 21. századra, és a megváltozott életmód hogyan hat az ember fizikai állapotára és egészségére. A projektben kulcsszerepet játszik a WSB és a Balance², a szintén a Fontanus által kifejlesztett mozgásterápiás edzésmódszer. A projekt megvalósítási ideje 2 év, 2023. januárjától 2024. december végéig tart.

A Szövetségnek a projektnek köszönhetően szakmailag kiváló partnerekkel nyílik lehetősége együtt dolgozni: a Fontanus mellett egy másik kutatóintézet, a kölni Német Sport Egyetem, az Európa egyik legnagyobb ifjúsági sportversenyét rendező osztrák United World Games , és a korábbi pályázatokban már együttműködő partnerként megismert szlovén Zavod Popotnik.

A projekt további részleteiről és eredményeiről folyamatosan beszámolunk.