A Myrmidons Warriors és a Knights is új felállásban indul neki az idénynek
A Warriors fiúk a bronzérem megnyerése után még úgy nyilatkoztak, hogy 2019-ben együtt tervezik folytatni, értesüléseink szerint azonban mégis külön utakon mennek tovább. Megkérdeztük a játékosokat, miért döntöttek a szétválás mellett.

A 3-as játékos a Warriors színeiben a Knights 10-esével néz farkasszemet a 2018-as helyosztón

Válasz a Nordic megalakulására

A korábban a Warriorsban játszó 3-as játékos, Nagy Viktor elmondta: évek óta téma közte és a Knights 10-es játékosa, Kovács Tamás között, hogy kipróbálnák, milyen lehet együtt játszani. Viktor a kapuban remekel, kiválóak a reflexei, nehéz áttörni a védekezését, Tamás teljesítménye pedig a mezőnyjátékban kiemelkedő. Így – ha köztük az összhang is a helyén van – ütőképes párost alkothatnak.
A Nordic WSB Union megalakulásának hírére a tervezgetés elhatározássá érett. Úgy döntöttek, összefognak, együtt veszik fel a harcot a rájátszásba kerülésért és a döntőbe jutásért. Az új felállással pályára lépő Vikings (Nordic WSB Union) nagyon erős ellenfél lesz, de az új páros, a 3-as és a 10-es a Knights (Knights WSB Order) zászlaja alatt úgy gondolja, igen nagy esélyük van megnyerni a csoportot – és végül akár a döntőt is.
A korábbi csapattársaiktól nem haraggal váltak el. Kovács Tamás elmondta:

Attilával (Guth Attila, 33-as játékos – a szerk.) érett a szétválás, az összhang nem mindig volt teljes, és volt, hogy ezen meccsek mentek el. Ezzel együtt továbbra is jó a viszonyunk, közös megegyezéssel váltottunk és továbbra is barátok vagyunk. Viktorral úgy láttuk, hogy a jelenlegi formánkat és az eddigi fejlődésünket tekintve megvan minden esélyünk megcélozni a bajnoki címet, ezért döntöttünk az igazolás mellett.

A 0-ás a 33-assal szemben szintén a harmadik helyért folyó küzdelemben 2018-ban

A Warriors is felveszi a kesztyűt

A Warriors természetesen nem szűnik meg: Szabadi Dominik (0-ás) viszi tovább. A tavaly a Knights csapatát erősítő 33-assal, Guth Attilával vágnak neki a küzdelemnek. Ők szintén az NB I Nyugati csoportjában szállnak vízbe.
Nehéz megjósolni, hogy végül milyen eredményt hoznak, mindketten kiváló játékosok, a 0-ás elöl, a 33-as játékos pedig a kapuban. Ha egymásra találnak, komoly meglepetéseket okozhatnak – és a közös edzéseken egyre inkább megtalálják az összhangot. Egy biztos, izgalmas mérkőzéseket várhatunk tőlük.
A két csapat, a Knights és a Warriors tehát tulajdonképpen keresztbe cserélte a tagjait. A friss Warriors-játékost, Guth Attilát kérdeztük erről. Elmondta, hogy évek óta szeretett volna bekerülni a Myrmidons Unitba, számára ez megtiszteltetés. Új lehetőségek nyílnak meg előtte és bízik benne, hogy új csapattársával ütőképes párost alkothatnak.

A 3-as, 33-as, 0-ás és a 10-es játékos – még a tavalyi felállásban

A Nyugati Csoport harcai

Miután mindkét csapat a Nyugati Csoportba került, az új Knights találkozni fog a fordulók során az új Warriors-szal – vagyis az egykori csapattársak szembe fognak kerülni egymással. Ez azt is jelenti, hogy mindkét csapatból egy-egy játékos elég jól ismerni fogja a másik csapat egy-egy játékosának a mozdulatait, trükkjeit, erősségeit és gyengeségeit a korábbi együttes felkészülések és a bajnokságban szerzett tapasztalataik miatt. Ez minden bizonnyal érdekes meccsekhez vezet majd.
A Nordic WSB Union mindkét csapata, a Vikings és a Musketeers ugyancsak az NB I Nyugati Csoportjának mezőnyét erősítik.
A négy csapat mind esélyesként tartja számon magát, közöttük egészen biztosan szoros lesz a küzdelem. Nagyon erős, több éves NB I-es múlttal rendelkező, a statisztikák és a játékrutin szempontjából is kiemelkedő játékosokból álló formációkról van szó. Mindannyiuk mögött számos első osztályú meccs van, rengeteg tapasztalat. Ráadásul nagy valószínűséggel a lehető legerősebb páros kombinációk jöttek létre az átigazolásoknak köszönhetően.
Ezen a szinten már nagyon kicsik a játékosok közötti különbségek. A látványos és eredményes megoldásoknál sok múlik a helyzetfelismerésen, a taktikán és azon, hogy a csapatok hogyan tudják képességeiket kamatoztatni az éles helyzetekben, mivel a WSB alapvetően észjáték.
Ők nyolcan tehát mindent meg fognak tenni, hogy ne csupán a rájátszásba, hanem a NagyDöntőbe is bejussanak – és meg is nyerjék azt.
És ott van a csoport többi csapata is, akikről még nem esett szó, köztük az idén ismét az első osztályba feljutott Wild Giants (Wild Giants WSB Team). A csapat 2016-ban NagyDöntőt játszott, akkor ezüstérmesek lettek. 2017-ben a másodosztályba kerültek, amit tavaly magabiztos fölénnyel nyertek meg, bizonyítva, hogy helyük van az első osztályban. Arra is lehet számítani, hogy nem csupán a bennmaradásért küzdenek majd, de megcélozzák a 2016-os eredményüket és idén is a NagyDöntőre hajtanak.
 
Tehát a négyszeres bajnok Myrmidons (Myrmidons WSB Unit) több igen komoly kihívót kapott, és a Nyugati Csoport várhatóan igencsak izgalmas mérkőzésein fog eldőlni, hogy melyik két csapat ér el végül a rájátszásig, vagyis a csoportmeccseken fogják eldönteni, melyik kettő száll ringbe végül a bajnokságért.