Mozgalmas hétvégén vagyunk túl az 5. Water Skyball Bajnokságon.

Pénteken elstartolt a férfi első osztály is, a hétvégén két fordulót is játszottak, valamint a nők is túl vannak a második fordulójukon.

Férfi NB I, első forduló

A Keleti Csoportban a címvédő Myrmidons (Myrmidons WSB Unit) bajnokhoz illő 100%-os teljesítménnyel indította a szereplését: az első fordulóban elhozta a maximálisan elhozható 60 pontot. A csoportban csak a Regnum Crusaders (Regnum WSB Club) és az Agapeus (Agapeus WSB Club) tudta velük tartani a lépést. Előbbi 46 ponttal követi a második helyen a Myrmidons-t.

A Nyugati Csoportban sokkal szorosabb összecsapásokkal kezdődött az idény.

Predators – Warriors 30 – 31
Warriors – Vikings 28 – 73
Knights – Vikings 28 – 43
Warriors – Musketeers 24 – 39

A Nordic WSB Union bizonyította, hogy az előzetesen befektetett munka megtérül, már most úgy tűnik, hogy számolni kell velük a rájátszásban. Az első fordulóban a Vikings veretlenül vonult végig, bár nem érték el a 60 pontot, 34 ponttal csoportelsőként fejezték be az indító fordulót.

A Warriors (Myrmidons WSB Unit) kissé beragadt a rajtnál, amit a pontjaik is mutatnak – összesen 9 pontot szereztek.

Izgalmas és változatos mérkőzésen mindössze egyetlen ponttal, 31-30-ra verték meg a Predatorst (Predators WSB Club). A vereség ellenére a Predatorsnak is jól indult a szezonja, hiszen számukra nem a csoportelsőség, hanem az első osztályban való bennmaradás a cél, 7 pontjukkal az ötödik helyen álltak az első forduló végére.

A Nyugati Csoportban a szintén jól kezdő Knights (Knights WSB Order) állt a második helyen, a Musketeers (szintén a Nordic egyesülés tagja) pedig a harmadik helyen.

Női NB I, második forduló

A hétvége további részében a nők folytatták a második fordulójukkal a bajnokságot.

A Keleti Csoportban a Myrmidons Sirens eleinte nehezen talált magára, de miután belerázódtak a játékba, magabiztosan nyerték a mérkőzéseiket. 33 pontot gyűjtöttek a forduló során, összesen 50 pontjuk van, és ezzel sikerült is átvenniük a vezetést a Mirage csapatától.

A Mirage ezúttal nem tudott a Sirens-szel lépést tartani, viszont tartották a formájukat: akárcsak az első fordulóban, most is 19 pontot szereztek, vagyis 38 ponttal állnak jelenleg a csoport második helyén.

A Musketeers Diamonds és a Nereids fej-fej mellett haladnak. Előbbi 23, utóbbi 21 ponttal áll a csoport harmadik illetve negyedik helyén.

A női bajnokságban még hat forduló van vissza, a Knights Orleans és az Evergreen csapatának is rengeteg lehetősége lesz még javítani és pontot szerezni.

Nereids – Evergreens 22 – 23
Sirens – Mirage 36 – 26
Knights Orleans – Knights Maidens 16 – 29

A női NB I Nyugati Csoportjában az Aurora – a Sirens-hez hasonlóan – 33 pontot szerzett, és ezzel átvették a vezetést a Predators Ladies-től. Az Aurorának összesen 44 pontja van, a Ladies-nek pedig 33, ezzel ők jelenleg a másodikok a csoportban.

Az Agapeus Hobbits tartja a harmadik helyét, 20 pontjuk van, őket a két Regnum csapat, a Queens és az Aquamarine követi 14 és 10 ponttal.

A Meteors Women és az Electrix játéka sokat fejlődött az indulás óta, ez az eredményeiken még nem feltétlenül látszik ugyan, de a következő fordulókon van lehetőségük a javításra.

Férfi NB I, második forduló

A hétvégén egy nap pihenés után a férfiak ismét összecsaptak.

A Keleti Csoportban szinte ugyanaz a forgatókönyv játszódott le, mint az első forduló során. A Myrmidons sorra hozta a meccseit, a Regnum és az Agapeus pedig mindent megtett, hogy a címvédő nyomában maradjon.

A Nyugati Csoport a Knights mélyrepülését hozta. Míg az első fordulóban 23 pontot sikerült szerezniük, a másodikban mindössze 9 pontot gyűjtöttek össze.

Warriors – Musketeers 26 – 22
Knights – Musketeers 47 – 49
Knights – Vikings 49 – 58

A Nordic WSB Union kiemelt csapata, a Vikings ezzel szemben 29 pontot hozott a fordulóban, ezzel biztosítva az első helyét a csoportban.

A Nordic másik csapata, a Musketeers és a Myrmidons Warriors is magára talált. A Warriors 23 pontot szerzett.

Mindennek a következményeként érdekesen alakul a csoport állása, hiszen az első helyen álló Vikings csapatát hárman egyenlő pontszámmal követik: a Knights, a Warriors és a Musketeers is 32 ponttal áll jelenleg holtversenyben a második helyen.

Ebben a fordulóban a Predators is sokat tett a bennmaradásért, újabb 12 pontot hozva állnak a bennmaradást érő ötödik helyen.