Vasárnap került megrendezésre a 2019-es Water Skyball Női NB II utolsó fordulója, ezzel kialakult az idei sorrend és az is kiderült, ki jut fel az első osztályba a hölgyeknél. Vasárnap az időjárás kegyes volt a sportolókhoz, nem úgy, mint szombaton – a Férfi NB I NagyDöntőjét a viharos idő miatt elhalasztották, az új időponttal hamarosan jelentkezik a Szövetség.

A Női NB II számos izgalmas meccset tartogatott, a bajnokság végeredménye itt tekinthető meg.

Az első hat helyezett

Hatodik lett az Infinity – Hajdu Éva (89) és Őze Noémi (145) kettőse. Az idén alakult csapat fordulóról fordulóra egyre jobb teljesítményt mutatott. Az utolsó fordulóban óriási hajrával 28 pontot gyűjtve kerültek fel az első hatba.

Az Armada (fehér sapkában) az Infinity ellen

White Dolphins lett idén az ötödik. Dávid Katalin (119) és Jehoda Szixtin (103) párosa az első fordulót is az ötödik helyen zárta, azután teljesítményük egy kissé visszaesett, ám a záró fordulóban ismét magukra találtak, 21 pontot gyűjtve visszaszerezték ötödik helyüket.

Az Armada – Bugris Valéria (106) és Turcsányi Luca (111) – kissé beragadt a rajtnál, viszont a hajrában remek teljesítményt nyújtottak, és egyetlen forduló alatt 39 pontot szereztek. Ha a bajnokság elejétől kezdve ezt a lendületet viszik, valószínű, hogy dobogós, akár továbbjutást érő helyen is végezhettek volna.

A csapatok (balról jobbra): Emeralds, Furies és Knights Elysee

A dobogó harmadik fokára a Knights WSB Order női NB II-es csapata, a Knights Elysee – Korom Renáta (101) és Petró Éva (24) – állhatott fel. A csapat már az első fordulót is a harmadik helyen zárta és szép játékkal tartani tudták a pozíciójukat egészen a bajnokság végéig.

Alig több mint 10 ponttal szerzett többet az Emeralds, Lakos Borbála (100) és Varga Fruzsina (62), így ők szerezték meg az ezüstöt és a jogot arra, hogy jövőre az NB I-ben játszhassanak. Az Emeralds az első fordulót követően az első helyen állt, aztán a következőben a második helyre került, és remek játékkal végig meg tudták őrizni a továbbjutást érő helyüket.

A Furies akcióban

A Myrmidons WSB Unit női NB II-es csapata, a Furies – Antal Rebeka (31) és Borbély Erzsébet (126) – hűen a Myrmidons névhez, kiemelkedő teljesítménnyel, nagy fölénnyel nyerte meg a másodosztályt. A második fordulótól kezdve vezették a tabellát, és végül összesen 84 pontot szerezve végeztek az első helyen, kivívva a jogot az NB I-ben való szereplésre.