Nordic egyesülés csapata, a Vikings csap össze a négyszeres bajnok Myrmidons csapatával a jubileumi, 5. Water Skyball NB I NagyDöntőjében.

A kihívó Vikings kimagasló teljesítménnyel első helyen zárta az alapszakaszt a Nyugati Csoportban, a Myrmidons pedig a Keleti Csoportot nyerte nagy fölénnyel. A két csapat a rájátszásig nem találkozott egymással a medencében. A rájátszás nyolc fordulójában nyolcszor csaptak össze. Ez alapján a kettejük küzdelmét a Vikings vezeti:

Vikigs – Myrmidons
7 – 1

Nézzük a csapatok és játékosok statisztikáit!

Mire számíthatunk a NagyDöntőn?

Úgy tűnik, a kihívó Vikings sokkal pihentebben vág neki a megmérettetésnek, hiszen biztos bejutóként a két utolsó rájátszás fordulóban mérsékeltebb erőbevetéssel játszottak, a formaidőzítésük a döntőre tökéletesnek tűnik. Ezzel szemben a Myrmidons kőkemény rájátszáson van túl, a nyolcadik fordulóban 110%-ot tettek bele, hogy odaérjenek a döntőbe, az utolsó másodpercekig mindent beleadva küzdöttek, és végül sikerrel jártak.

A Vikings a rájátszásban egyetlen vereséget szenvedett, azt viszont a Myrmidons csapatától. Azonban 8-ból 7-szer a Vikingek kerekedtek felül. Mindezek alapján a Vikings tűnik esélyesebbnek a bajnoki cím megnyerésére, de azt nem tudjuk, hogy a Myrmidons milyen stratégiát követett ebben az évben.

Egy biztos: izgalmas küzdelmekre, látványos megmozdulásokra, igazi Water Skyball ünnepre számíthatunk augusztus 3-án.