Női NB I – Rájátszás

Az alapszakaszban az Aurora magabiztosan nyerte a Keleti Csoportot, 238 ponttal jutottak a négy közé. A második helyen ebből a csoportból a Regnum Queens 165 pontot szerezve jutott fel.

A Nyugati Csoportban a Myrmidons WSB Unit női NB I-es csapata, a Sirens végzett az élen, ők 243 pontot szereztek az alapszakasz 8 fordulójában, míg második helyen a Mirage végzett 194 ponttal.

A rájátszás meccsei között számos szoros és izgalmas küzdelem volt.
Az első fordulóban a Sirens mindhárom meccsét megnyerte, 22 pontot szerzett. A Mirage csak a Sirens-től kapott ki, ők 11 ponttal álltak a második helyen. Az Aurora egy győzelmet szerzett, a Regnum Queens ellen, ami egy Super mérkőzés volt, így ők 6 ponttal a bronzérmet érő helyen álltak.

Az első forduló eredményei:

Regnum Queens – Mirage43 – 56
Mirage – Aurora33 – 24
Aurora – Sirens33 – 46
Sirens – Regnum Queens64 – 34
Regnum  Queens – Aurora26 – 41
Mirage – Sirens38 – 53

Az idei bajnokságban a Nyugati Csoport erősebbnek bizonyult a Keletinél – ezt mutatta, hogy a rájátszás első köre után a négy csapat közül a Sirens állt az élen és a Mirage követte. A második körre azonban az Aurora felszívta magát. A Sirens és a Regnum Queens csapatát is szoros és lendületes mérkőzésen verték.

A Mirage csapatával egy Extra mérkőzést játszottak. Az utolsó pillanatokban az Aurora mindössze két ponttal volt lemaradva, és úgy tűnt, hogy fordíthatnak az álláson, de az idő lejárta megmentette a Mirage-t, így végül ők hozták el a 3 pontot.

A rájátszás utolsó meccsét a Mirage és a Regnum Queens játszotta. Öt perccel a vége előtt a Queens vezetett, amikor a Mirage minden erejét összeszedve hajrába kezdett és végül behúzta a győzelmet. Így komoly összecsapások árán, megérdemelten kerültek a döntőbe.

Sirens – Mirage31 – 21
Aurora – Regnum Queens48 – 19
Regnum Queens – Sirens35 – 53
Sirens – Aurora29 – 32
Aurora – Mirage23 – 25
Mirage – Regnum Queens45 – 40
  

Így végül a Nyugati Csoport két legjobbja, a Sirens és a Mirage közt fog eldőlni, ki lesz 2019 legjobb női Water Skyball csapata. Az Aurora a tavalyi ezüstérem után idén a bronzérmet szerezte meg, a Regnum Queens pedig a Női NB I negyedik helyen végzett.

Női NB II

A Női NB II-ben, a második forduló után a Furies (Myrmidons WSB Unit) átvette a vezetést az Emeraldstól (Agapeus WSB Club), magabiztosan, 68 ponttal áll a tabella élén. Utána az Emeralds következik 48 ponttal. A Knights Elysee megőrizte harmadik helyét, 35 pontjuk van. A Synergy, akik az első forduló után a hatodik helyen voltak, dinamikus játékkal feljöttek a negyedik helyre.

A női NB II-es csapatokra még egy forduló vár, ahol kialakul a végleges sorrend és kiderül, kik lesznek idén a feljutók. A Női NB I-ben pedig – a férfi NB I-hez hasonlóan – már csak a hétvégi döntő van hátra.