Megkezdődött a férfi NB I rájátszása: éjszakába nyúló, hét közbeni fordulókkal indult a döntőbe jutásért folyó küzdelem

Az idén alakult Nordic WSB Union első számú csapata, a Vikings a Nyugati Csoport éléről került a rájátszásba. A csapatot azzal a nem titkolt céllal hozta létre a 14-es Blaskovics Viktor és a 44-es Tóth Tamás, hogy méltó kihívói lehessenek a négyszeres bajnok Myrmidonsnak. A rájátszásban meg is mutatkozott a felkészültségük. Az első 2 forduló után a kecskeméti társulat vereség nélkül, összesen 36 ponttal áll az élen, ami azt jelenti, hogy nagyon nagy lépést tettek a döntőbe kerülésért már az elején.

A Knights-Vikings mérkőzés

A Keleti Csoportból érkezett Regnum fantasztikus formában érkezett a rájátszásba, csak a Vikingek tudták szoros küzdelemben legyőzni őket, így ők jelenleg a második helyen állnak – ami ugyancsak NagyDöntőt ér. Az eddigi hat mérkőzésből négy győzelmet szereztek, 32 pontjuk van.

A Knights két győzelemmel, 9 ponttal a harmadik helyet foglalja el a rájátszás tabelláján. A budapesti páros az alapszakaszi formáját feledtetve, összeszedett játékával rendkívül kemény ellenfélnek bizonyult mindhárom csapat számára.

A Keleti Csoportból, magas pontfölénnyel a rájátszásba jutott Myrmidons egyelőre nagy meglepetésre győzelem nélkül, 0 ponttal áll a negyedik helyen.

A Vikings eredményei az első fordulóból:

Vikings – Regnum 65 – 63
Vikings – Myrmidons 64 – 49
Vikings – Knights 71 – 48

A Vikings eredményei a második fordulóból:

Vikings – Regnum 31 – 28
Vikings – Myrmidons 68 – 41
Vikings – Knights 32 – 21

A rájátszás nyolc fordulós, ebből hátra van még hat forduló, ahol bármi megtörténhet. A nyolcadik forduló végén a két legtöbb pontot szerzett csapat fogja játszani az idei NagyDöntőt augusztus 3-án. Az eddigi tizenkét meccsen szoros, izgalmas, a Water Skyball minden szépségét bemutató mérkőzéseket vívtak a csapatok, úgyhogy akárki kerül is a NagyDöntőbe, valószínűleg látványos és színvonalas küzdelemnek lehetünk majd tanúi.