Izgalmas Water Skyball hétvégén vagyunk túl: a női NB I-ben pénteken és vasárnap is volt forduló, elindultak a másodosztályú bajnokságok és a Water Skyball Roadshow is új helyszínen járt.

Női NB I

A hétvégén a főszerep a Női NB I-é volt. A hölgyek az alapszakasz hatodik és hetedik fordulóján vannak túl, és még egy forduló vár majd rájuk.

A Keleti Csoportban nem történt változás a csapatok sorrendjében. A Myrmidons Sirens az utóbbi két fordulót is veretlenül zárta, jelenleg 198 ponttal vezetik a tabellát. A Mirage pedig 5-5 győzelmet szerzett a fordulókon, mindkét alkalommal csak a Sirens-től kaptak ki. Ők 161 ponttal stabilan állnak a csoport második helyén.

Néhány eredmény a Keleti Csoportból:

Musketeers Diamonds – Sirens 22 – 55
Knights Maidens – Evergreens 24 – 26
Knights Orleans – Musketeers Diamonds 29 – 27
Sirens – Mirage 32 – 14
Nereids – Evergreens 36 – 32
   

A Nyugati Csoportot továbbra is az Aurora vezeti, a hét forduló során összesen eddig 206 pontot szereztek. A második helyen azonban már a pénteki fordulóban változás állt be: a Regnum Queens 2 ponttal megelőzte a Predators Ladiest, és a vasárnapi, hetedik fordulón újabb pontokkal növelni tudták az előnyüket. A hetedik forduló után a Queens 137 ponttal áll a második helyen, míg a Ladies 132-vel a harmadik. Az Agapeus Hobbits egy kicsit lemaradva követi őket, de a hátrányuk nem behozhatatlan: nekik 104 pontjuk van.

Néhány eredmény a Nyugati Csoportból:

Hobbits – Regnum Aquamarine 46 – 45
Electrix – Meteors Women 33 – 34
Hobbits – Predators Ladies 25 – 24
Predators Ladies – Regnum Queens 36 – 24
Regnum Queens – Aurora 23 – 43

A női NB I-es csapatok mindkét napon délutántól estig, olykor az elemekkel is megküzdve, tűző napon és zuhogó esőben is hajtottak a pontokért. Már csak egy forduló van hátra az alapszakaszból, de mivel egyetlen forduló alatt akár 60 pont is szerezhető, gyakorlatilag még bármi megeshet. A jelenleg a tabella végén álló csapatok számára is megvan az esélye a bennmaradásnak és az élen is történhetnek további változások.

Férfi és Női NB II

A hétvégén elstartoltak a másodosztályú bajnokságok, mind férfi, mind női részről. Mindkét mezőnyben vannak tavalyról már ismerős és újonnan alakult csapatok is.

A Férfi NB II-ben idén 24 csapat indult, ők szombaton játszottak. A tabella aktuális állását itt lehet megtekinteni.

A Női NB II-é volt a vasárnap délelőtt. A 16 csapatot számláló mezőnyben izgalmas csaták zajlottak, a női másodosztály állása itt tekinthető meg.

A másodosztályú bajnokságok várhatóan július végéig tartanak, tehát még semmi nem dőlt el, bármi megtörténhet a férfiaknál és a nőknél is.

Water Skyball Roadshow Hódmezővásárhelyen

Vasárnap a Rádió88 Strandparty keretében a hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdőben találkozhattak a strandolók a Water Skyballal. Vásárhelyen is nagy volt az érdeklődés a sport iránt, az érdeklődők megismerhették a játék sajátosságait, szabályait és ki is próbálhatták a játékot.