Tovább folytatódik a Vikings menetelése. A férfi NB I rájátszása a felénél tart. 

Elérkeztünk a rájátszás feléhez, újabb két fordulót rendeztek a férfi NB I rájátszásában.

A Vikings továbbra is veretlen, szinte már a döntőben érezhetik magukat, 73 ponttal állnak az élen. A céljuk ez volt – bár azt talán ők sem gondolták volna, hogy valószínűleg nem a Myrmidons-szal játsszák majd a döntőt, hiszen az eddigi bajnokságokban még nem rendeztek döntőt a részvételük nélkül. A négyszeres bajnok azonban nehéz helyzetbe hozta magát, hiszen a négy forduló után győzelem nélkül a tabella végén állnak, ahonnan a dobogó harmadik fokát elérni is bravúrra lesz szükségük.

Az idei döntő másik résztvevője jelen állás szerint a Regnum, akik szoros mérkőzésekkel ugyan, de tudták tartani az első két fordulóban szerzett előnyüket, és magabiztosan, 47 ponttal állnak a második helyen.

A Regnum 5-ös játékosát, Gyuris Zsoltot kérdeztük arról, hogy belülről hogyan élte meg a rájátszás első négy fordulóját:

„Nagyon izgalmas, szoros, fordulatokban gazdag mérkőzéseken vagyunk túl. A formánkat a rájátszásra időzítettük, hiszen szeretnénk idén is a döntőbe kerülni. Azt látjuk, hogy a Vikings is ugyanígy időzített, hiszen az alapszakaszhoz képest is kiemelkedően teljesítenek, taktikusak, fejben összeszedettek, nagyon kemény ellenfelek. Úgy érzem, ezzel a teljesítménnyel új szintre emeljük a sportot.”

Melyik meccset emelnéd ki a négy fordulóból?

„Egyértelműen a Myrmidons elleni, 82-81-es meccset a harmadik fordulóból. Ez egy Super mérkőzés volt, a 15 perc alatt nagyon gyors és nagyon hatékony lövések voltak, szinte megállás nélkül. Még az utolsó percekben is a Myrmidons vezetett. Belülről ez fantasztikus és roppant izgalmas élmény volt, rengeteg góllal, egészen a végét jelző sípszóig nem lehetett tudni, ki fogja nyerni a meccset.”

A Regnum – Myrmidons meccs a harmadik fordulóból, amelyet 82-81-re a Regnum nyert

A fordulókban a meccsek szorosságát és izgalmát jelzi, hogy sok volt az olyan meccs, amely csupán néhány gól különbséggel zárult. A Knights és a Myrmidons mérkőzése a harmadik fordulóban például döntetlennel végződött, itt büntetődobások döntötték el a végeredményt: 28-27 lett a vége a Knights javára. A Knights jelenleg a bronzérmet érő harmadik helyen áll 15 ponttal.

A harmadik és negyedik forduló eredményeiből:

Knights – Myrmidons 28 – 27
Vikings – Regnum 71 – 46
Regnum – Myrmidons 82 – 81
Vikings – Myrmidons 28 – 23
Regnum – Knights 41 – 19
Vikings – Knights 71 – 38