A hétvégén játszotta ötödik fordulóját a Férfi NB I négy rájátszásba jutott csapata. Az ötödik forduló végén az első két helyezett továbbra is tartja pozícióját. A Regnum 57 ponttal biztosan áll a második helyen, a Vikings pedig 80 ponttal áll az élen.

A Vikings hosszú veretlenség után elszenvedte a rájátszásban első vereségét – természetesen nem mástól, mint a négyszeres bajnok Myrmidonstól. Úgy tűnik, a Myrmidons magára talált ebben a fordulóban, hiszen 3-ból 3 meccset megnyertek. Ezzel a Knights-ot megelőzve a bronzot érő harmadik helyen állnak 26 ponttal.

Bár ebben a fordulóban nyújtott teljesítményük rendkívüli, még nekik is nehéz volna az elkövetkező három fordulóban a NagyDöntős helyek egyikét elérniük. Ráadásul a Knights sem adja könnyen a bronzot. Ezt az is jól mutatja, hogy ebben a fordulóban sikerült megszorongatniuk a Vikingeket. A rendes játékidőben döntetlenre állt a meccs (14-14 volt az állás), de mivel a Water Skyballban minden meccsnek van győztese, végül büntetőpárbaj döntött. Ezt a nagyon feszült, izgalmas párharcot végül a Vikings nyerte, mégpedig úgy, hogy a döntő pillanatban kétpontos büntetőt értékesítettek, míg a Knights-nak csak egypontost sikerült bedobnia.

A két, jelenlegi állás szerinti NagyDöntős csapat, a Vikings és a Regnum mérkőzése is szoros eredménnyel zárult: 31-36-ra nyert a Nordic WSB Union csapata.

 

Az ötödik forduló eredményei:

Vikings – Knights 22 – 21
Regnum – Vikings 31 – 36
Knights – Regnum 38 – 42
Myrmidons – Vikings 43 – 35
Regnum – Myrmidons 47 – 58
Myrmidons – Knights 81 – 59