Szombaton lezárult a 2019-es Water Skyball Férfi NB II-es Bajnokság. Az utolsó fordulóban érdemi változás az élen álló csapatok sorrendjében nem történt, a csapatok sorrendje itt tekinthető meg.

Az első hat helyezett

A huszonnégy csapatos másodosztályban hatodik helyen zárt a Myrmidons X-Force – Kancsár Bálint (92-es) és Kesztyűs Gábor (131-es). A Myrmidons WSB Unit egyik másodosztályú csapata a rajtnál kicsit beragadt, az első fordulóban még nem voltak csúcsformában, de az utolsó fordulóban nyújtott teljesítményükkel igazolták, hogy méltók a Myrmidons névre. Mivel későn eszméltek, szereplésükkel nem sikerült továbbjutó helyet kiharcolniuk.

Ugyancsak az utolsó fordulóban mutatta meg, mire is képes valójában a Regnum Squires csapata, Gémes Tamás (121-es) és Kádár István (125-ös). Rájuk is igaz az, ami az X-Force-ra: ha így kezdték volna az elejétől kezdve, akár még a dobogóra is odaérhettek volna. A Squires így az ötödik helyen zárt.

Negyedik lett a Hunters Horadrin, Hacker Bence (26-os) és Szabó András (56-os), akik az utolsó fordulóra már a negyedik helyről fordultak rá, és meg is tudták őrizni a pozíciójukat. A dobogóról lecsúsztak ugyan, de mindvégig kiváló teljesítményt nyújtottak.

A bronzérem a Myrmidons Buccaneersé, a csapat tagjai: Bosnyák Zoltán (13-as) és Szabó Tamás (122-es). Ők a Myrmidons WSB Unit másik másodosztályú férfi csapata, vagyis az első hatban két Myrmidons csapat is végzett idén. Sokáig úgy látszott, hogy a Buccaneers feljebb is léphet a dobogón, végig küzdöttek a feljutást érő helyért, de végül mégsem volt elég a teljesítményük, így a harmadik helyen végeztek.

Második helyezett lett a Toreadors, Eizenberger Máté (4-es) és Szelecsényi Gábor (7-es). Ők tavaly az első osztályból csúsztak le az NB II-be. Hasonlóképpen, mint tavaly a Wild Giants, csak ideiglenesen tartózkodtak a másodosztályban, egy évad kitérő után visszatérhetnek az NB I-be.

A 2019 Férfi NB II első helyezett csapata és a jövő reménységei

Az első helyen pedig a Latherlads (Knights WSB Order) csapata végzett, Oszlánczi Péter (120) és Oszlánczi András (149). A Water Skyball bajnokságokban teljesen újoncnak számító testvérpárról van szó, akik már az első fordulóban előnyre tettek szert és végig vezették a bajnokságot, első helyüket megőrizve értek el végül  a dobogó legfelső fokára és kerültek feljutást érő helyre. Ha együtt maradnak és folytatják pályafutásukat, újabb, komolyabb kihívások elé nézhetnek jövőre, és újoncként megmérettethetik magukat az első osztályban.