Véget ért a hetedik forduló is a férfi NBI rájátszásában.

A forduló legfontosabb érdekessége az, hogy a Myrmidons két Ultimate mérkőzést nyerve, 20 pontot szerezve az utolsó forduló előtt vészesen megközelítette a Regnum csapatát. Ezzel a korábban behozhatatlannak tűnő hátrányát mindössze 4 pontra dolgozták le. A 4 pont egy fordulón belül még így is tetemes előnynek számít a Regnum számára, és az is biztos, hogy nem fogják könnyen adni a döntőt érő helyet, de az már látszik, hogy a küzdelem komolyra fordult a két csapat között. A Myrmidons elmúlt három fordulóban lenyűgöző, négyszeres bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott, és egyértelmű, hogy nem mondtak le arról, hogy ötödször is döntőbe kerüljenek.

A Knights az utóbbi idők legjobb formáját hozta, még ha ez az eredmény nem is feltétlenül mutatja. Mindent megtettek, hogy visszaszerezzék harmadik helyüket, szép játékkal megközelítették a Vikingeket és a Regnumot is, azonban pont nélkül zárták a fordulót. Így számukra a rájátszásnak már nincs tétje, most már a pontok alapján biztos, hogy a negyedik helyen fognak zárni.

A Vikings játékán ugyancsak megfigyelhető volt, hogy komolyabb tét nélkül játszanak, hiszen pontjaik alapján már biztosan ott vannak a NagyDöntőben, erejüket az augusztus 3-i küzdelemre összpontosítják. Ezzel szemben a másik döntős helyért küzdő két csapat, a Myrmidons és a Regnum mindent beleadva küzd a bejutásért. Akármelyikük is jut végül be, a Vikings valószínűleg előnyben lesz az ellenfelével szemben, hiszen ők pihentebben fordulhatnak rá a NagyDöntőre.

A nyolcadik forduló tehát egészen biztosan  óriási izgalmakat fog hozni, hiszen itt fog eldőlni, hogy a Regnum és a Myrmidons közül ki fog a NagyDöntőbe jutni: a tavalyi ezüstérmes, vagy a négyszeres bajnok.

A hetedik forduló eredményei:

Vikings – Knights 26 – 14
Vikings – Myrmidons 32 – 21
Vikings – Regnum 34 – 22
Myrmidons – Regnum 87 – 71
Myrmidons – Knights 91 – 67
Regnum – Knights 43 – 38

A rájátszás állása:

A rájátszás állása
a 7. forduló után 
Pont
1.
Vikings
Nordic WSB Union
94
2.
Regnum 
Regnum WSB Club
66
3.
Myrmidons
Myrmidons WSB Unit
62
4.
Knights
Knights WSB Order
15