A tavalyi év bajnokait bemutató sorozat a végéhez érkezett: bemutatkozik az immár négyszeres bajnok, címvédő Myrmidons
A 2018-as bajnokságon szinte veretlenül vonult végig a Myrmidons (Myrmidons WSB Unit). A Regnum Crusaders (Regnum WSB Club) ellen vívott NagyDöntő öt mérkőzésén ugyancsak uralták a játékot. Bár néhányszor megszorította őket a Regnum, végül ötből öt meccset nyertek, így – a tavalyi évben immár negyedszer – ők állhattak a dobogó legfelső fokára.
A Myrmidons neve mára összefonódott a Water Skyballal. 2015-ben, a sportággal együtt alakította a csapatot a 98-as játékos, 2017 óta a 8-assal alkotnak csapatot. Idén is együtt vágnak neki a küzdelemnek.
A csapat nem csupán a saját felkészülésére és folyamatos fejlődésére fordít figyelmet, hanem évek óta segíti az edzésben a többi csapatot is. A saját klubcsapataikon felül azokat is, akikkel aztán a bajnokság során a medencében ütköznek meg, vagy akikkel később akár a döntőben találkoznak. A 8-as játékost kérdeztük, hogy mi ennek az oka.

Nekünk fontos, hogy a lehető legkeményebb ellenfelekkel küzdhessünk meg, és az is, hogy a többi csapat is erős ellenfelet kapjon. Hiszen minél szorosabbak a meccsek, minél erősebb az ellenfél, minél közelebb állunk egymáshoz teljesítményben, annál izgalmasabb, és annál jobban megmutatkozik a játék összetettsége és annak szépsége a nézők és mindkét fél számára. Az ilyen meccsekkel az egész bajnokságnak, magának a WSB-nek a színvonala emelkedik. A győzelmen túl mi ezért is küzdünk.


A hírek szerint több változás is folyamatban van az NB I-es csapatok körében. A Nordic WSB Union megalakulásának nem titkolt célja az, hogy olyan csapatot állítsanak csatasorba, amely komoly kihívója lehet a bajnokcsapatnak. Valamint azt is rebesgetik, hogy más csapatok is igyekeznek átszervezésekkel olyan párosokat összehozni, amik nagyobb eséllyel pályázhatnak a trónra. Mit szólnak ehhez a Myrmidonok?

Örülünk neki! Kemény küzdelmekre számítunk, izgalmas összecsapásokra. Reméljük, sikerül kihoznunk egymásból a legtöbbet, és bízunk benne, hogy a közönség is látványos,  fordulatokban gazdag meccseket fog látni. Állunk a kihívások elé!

A 98-as játékos a WSB NB I-ek négy éve során négyszer vezette bajnokságra csapatát és négyszer lett az év játékosa. Hogy milyen kihívásokat lát még a Water Skyballban?

A játékot.