Meglepő eredmények a Keleti Csoportban, szoros küzdelmek a Nyugati Csoportban

Keleti Csoport

Ha a tavalyi évet is figyelembe vesszük, egymást követő 42 tétmeccsen volt veretlen a Myrmidons, ami egyedülálló rekord a Water Skyball történetében. Ez a sorozat szakadt most meg, az Agapeus törte meg a sorozatot. A 27-es Bohus Gergely és a 82-es Kócsó Balázs remek játékkal egy ponttal legyőzte a Myrmidons-t. A meccs a rendes játékidő leteltekor döntetlenre állt, 25 – 25 volt az állás, azonban a WSB-ben nincs döntetlen, pontegyenlőség esetén büntetőpárbaj dönt az eredményről. És bár mindkét csapat bedobta az első büntetőjét, a Myrmidonsé csupán egypontos volt, míg az Agapeus 27-es játékosa kétpontost értékesített. Így, zsinórban 42 győzelem után a Myrmidons csapata legyőzőre talált.

A rendes játékidő utáni eredmény a WSB történelmi büntetőpárbaj előtt

Az Agapeus pénteki remek formáját mutatja, hogy a Horde csapatát szinte állva hagyták, több mint 40 pontos különbséggel verték meg őket.

A Horde számára legfontosabb mérkőzés a Troubadours elleni meccs volt, ami ezúttal is szorosra sikeredett. Végül két ponttal a Horde került ki győztesen a küzdelemből – természetesen az utolsó másodpercekben.

A Keleti Csoportban egyre biztosabb, hogy a Myrmidons és a Regnum jut majd tovább a rájátszásba. Az Agapeusnak matematikai esélye van még bejutni – és mivel látszik a folyamatos fejlődés a csapaton, akár még meglepetést is okozhatnak.

Horde – Troubadours  30 – 28
Myrmidons – Agapeus 26 – 27
Myrmidons – Horde  79 – 41
Regnum – Troubadours  97 – 60
Regnum – Agapeus  40 – 29
 

Nyugati Csoport

A Nordic WSB Union két csapata, a Vikings és a Musketeers a pénteki fordulón a két végletet képviselte. Míg a Vikings szárnyalt, a Musketeers ezúttal nem volt formában.

A 14-es játékos, Blaskovics Viktor figyeli a Muskétások felkészülését a mérkőzések előtt

A Vikings (14-es Blaskovics Viktor, aki a csoport legjobbja volt pénteken és a 44-es Tóth Tamás) veretlenül vonult végig a fordulón. Jelenlegi 130 pontjukkal nagyon valószínű, hogy ott lesznek a rájátszásban.

A Knights ugyancsak jól szerepelt. A Knights és a Vikings kezd kiemelkedni a Nyugati Csoportból. A két csapat közti mérkőzés jól mutatja a két csapat hasonló teljesítményét: szoros és izgalmas meccset játszottak, amelyben megmutatkozott a WSB játék minden szépsége. Végül egyetlen pontos különbséggel a Vikings nyerte a bajnokságban 6 pontot érő Super mérkőzést. (A pontozási rendszer sajátosságairól bővebb információ itt.)

A Nordic másik csapata, a Musketeers összesen két mérkőzést nyert az ötödik fordulóban, mindössze 6 pontot szerezve ezzel.

A Warriors tartotta a formáját, biztosítva a harmadik helyét a csoportban.

A Wild Giants számára ez volt az első olyan forduló, ahol két győzelmet szereztek – ezzel elmozdultak a holtpontról és a bennmaradási esélyeiket megtartották, elindultak a Predators nyomában. A csoport középmezőnye kezd összerázódni. Meglepetések itt is előfordulhatnak még a hátra lévő három forduló során.

Knights – Vikings 38 – 39
Predators – Wild Giants  34 – 32
Warriors – Knights  31 – 32
Vikings – Predators  52 – 21
Wild Giants – Musketeers  36 – 28